| Hem | Brinellgymnasiet | Dexter | It´s Learning | Nova Schema | Kontakt |

| NYHETER |

(2014-04-02)

ECY-Cup 2014:

El- och Energiprogrammet på Brinellgymnasiet är bäst i Sverige.

(2013-08-29)

Ny Design

 

| PÅ GÅNG |

(2013-09-17)

Föräldramöte åk 1.

tid: 18:30

(2013-09-25)

Informationskväll

 

| Rutin för Frånvaroanmälan |

Ring Dexter eller anmäl frånvaron på hemsidan.

Ring sedan er klassföreståndare.

 

 

 

INRIKTNINGAR

På el- och energiprogrammet i Nässjö väljer du någon av skolans tre inriktningar -automation, , elteknik eller Datorteknik. Under första året läser eleverna gymnasie- och de programgemensamma ämnena. I årskurs två påbörjar du din valda inriktning. Du gör APL (arbetsplatsförlagt lärande)  i årskurs 2 och 3. Du kan välja till olika behörighetsgivande kurser som språk och matematik.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER

Efter tre år hos oss ska du som elev ha utvecklat din

Sociala kompetens  – för att kunna möta olika kunder, ta ansvar och vara självständig.

Yrkesstolthet  – för att känna dig trygg och stolt över ditt yrkesval i den bransch du ska arbeta inom.

Kreativitet  – för att vara påhittig, metodutvecklande, intresserad av teknikutveckling och miljöfrågor.

 KVALITET ÄR VIKTIGT!

Vi följer givetvis alla de branschkrav som finns. Lokala företag är engagerade i programmets utveckling och vi träffas regelbundet för att diskutera utbildningens innehåll. El- och energiprogrammet finns på Träcentrum i Nässjö. Där har eleverna det mesta av sin undervisning och merparten av lärarna sina arbetsplatser. På så sätt möts lärare och elever varje dag.


Fina övningsanläggningar.

 LOKALER

Vi har fräscha undervisningslokaler och högaktuell utrustning för både teoretiskt och
praktiskt arbete med el, automation data och energi.

FRAMTIDSUTSIKTER

El- och energiprogrammet har framtiden för sig! Det finns redan nu ett stort behov av kunniga elektriker, automationsutbildade, energi och datorkunniga personer. I elbranschen finns en mycket spännande teknik och teknikutveckling! För att kunna hålla jämna steg, men även ligga i framkant har skolan nära kontakter med branschens företag. Vi uppdaterar hela tiden vår utrustning och fortbildar lärarna.
Industrirobot

ECY-CUP OCH TELECUP 2013

2014 Var Brinellgymnasiet bäst i Sverige. David Karlsson i EE11 kom på första plats och är direktkvalificerad till Yrkes-SM 2015. Felix Liao kom på andra plats och är också direktkvalificerad till Yrkes-Sm 2015. Vi hade 8 elever bland de 10 bästa i landet. I klasstävlingen kom vi 1:a, 2:a och 4:a. 100 % av eleverna hade godkänt på Elsäkerhetsprovet.

2013 hade El- och Energiprogrammet på Brinellgymnasiet vinnaren och andraplatsen på ECY Cup. Vi lyckades samtidigt ta 8:e och 14:e platsen bland ca 3200 elever från hela Sverige. Automationsklassen placerade sig på en 4:e plats bland ca 270 klasser.

På Telecup samma år hade elprogrammet 7 st som klarade gränsen för Telecertifikatet. dvs över 70 % rätt. Det var endast 27 st i landet som klarade detta.

 INRIKTNINGAR

- Automation
Här väntar arbete som industrielektriker, PLC- programmerare eller resemontör. Du får lära dig att styra olika utrustningar via dator, CAD-teknik, reglertekniska kretsar samt programmering och underhåll av robot. Du löser olika praktiska problem tillsammans med lärare och andra elever. Exempel på yrkesutgångar – Drift- och underhållstekniker, fastighetstekniker, automations- och processautomationstekniker, hisstekniker, industrielektriker och robottekniker.

- Elteknik
Här väntar arbete som installationselektriker. Under utbildningen får man lära sig hur motorer fungerar, att installera larm, antenninstallationer och installationer inom bostäder och industrier. Man läser in teoretisk elbehörighet under sin utbildning för att senare kunna få ett elcertifikat. Inom elteknik kan du i åk 2 välja inriktning mot järnvägsteknik - kraft och signal. Exempel på yrkesutgångar – Distributions-, installations- och industrielektriker, hisstekniker, järnvägstekniker, larm och säkerhetstekniker, tele och kommunikationstekniker.

- Dator och kommunikationsteknik
Här får du kunskaper om hur man använder Datorer och nätverk. Du blir Nätvkerkstekniker och har möjlighet att ta eftertraktade certifieringar inom Cisco.Brinellgymnasiet

Teknikcollege

 

Nässjö Rallarskola

 


PRYSMIAN DRAKA

Eldon

Sandstedts EL

SVERIGES BÄSTA EL- OCH ENERGIPROGRAM 2014 - El- och Energiprogrammet.com © 2021